Свързани новини

30.04.2020 15:11

Симеонов: Без промяна на мерките преди подобрение на епидемичната обстановка

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мерките не трябва да се променят преди епидемичната обстановка да покаже подобрение". Това каза пред БНР Валери Симеонов - заместник-председател на Народното събрание, съпредседател на "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ. Той посочи, че извънредното положение до 13-и май е въведено с решение на Народното събрание и заяви, че това не може да бъде променено, но мерките могат да бъдат продължени с решение на министъра на здравеопазването, защото му е дадено това право с решение на парламента.


"Извънредното положение трябва да бъде изцяло съобразено с препоръките и решенията на Националния оперативен щаб", категоричен беше Симеонов.


В предаването "12+3" председателят на НФСБ коментира, че изпълнителната власт носи отговорността за живота и здравето на гражданите на България и затова трябва да понесе критиките на "тарикатите", които искат да не се ограничават възможностите им за забавления.


Симеонов категорично отрече да има риск за парламентаризма.


"Политиците трябва да осигурим възможност за нормално функциониране на институциите в страната. Защо трябва да се изслушва премиера в парламента. той не е лекар и не разбира. Ако искаха (БСП - бел.ред.) да разберат нещо, свързано с медицинската проблематика, трябваше да поканят щаба. Ако искаха да научат нещо за административните действия за справяне с коронавируса, трябваше да поканят този, който е издал актовете - министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Какво да каже министър-председателят?", коментира Валери Симеонов.


За мярката 60:40 той изтъкна, че няма да работи и се използва в момента недобросъвестно, повратно и превратно най-вече от "тарикатите".


Според Симеонов ограниченията върху дейността на бизнеса не предполагат хората да са си вкъщи: "Предприятията работят, няма тежки ограничения както в САЩ и Франция. В България всичко работи, с изключение на ресторанти, кафенета, дискотеки. Всичко останало работи. Не е вярно това, че държавата е заключила хората в къщите им".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец