Свързани новини

30.04.2020 13:28

Пускат шофьора на автобуса, прегазил кметицата на Присад и младеж

Видян 1001 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

34-годишният Камен Филипов, който в края на февруари блъсна с автобус и уби кметицата на Присад (област Бургас) и мъж на 22 г., излиза от ареста на 2 май т. г., предаде 24 часа.



Той ще бъде освободен, тъй като на 28 април е изтекъл максималният срок за задържане от 2 месеца, предвиден в закона при извършването на престъпления по непредпазливост.


Изискването е визирано в чл.63 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), а в алинея 5 е посочено, че прокуратурата трябва да освободи обвинения незабавно.


Разследването на катастрофата не е приключило, тъй като се чакат резултатите от авто-технически и съдебно-медицински експертизи. Възможно е те да се забавят заради покрай извънредните мерки за пандемията от COVID-19.


Филипов е обвинен, че при шофиране на автобус по непредпазливост е причинил смъртта на 46-годишната кметица на Присад Ванча Байлова и на 22-годишния Тодор Тодоров на 28 февруари вечерта на пътя Бургас-Созопол.


Към 22 часа, минути преди фаталния удар, Тодоров ударил леко отзад колата на кметицата, която предприела изпреварване на микробус. Шофьорите спрели, две от колите отбили вдясно от пътя, а едната - вляво. Байлова и Тодоров оглеждали щетите, когато автобусът връхлетял и ги помел.


Първоначално Филипов бе пуснат под домашен арест, но след граждански протести се озова зад решетките. В момента той е в ареста в Бургас и му е пратено уведомление, че идната седмица ще бъде пуснат.

 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак