Свързани новини

30.04.2020 12:59

Мъск: Върнете свободата на хората

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят и собственик на "Тесла" Илон Мъск избухна снощи в гневна тирада, пълна с цинизми, срещу заповедите американците да стоят у дома и глобите за тези, които излизат. Друг титан американския технологичен сектор, собственикът на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, заяви обаче, че ако ограниченията бъдат свалени сега, здравните и икономическите последици могат да бъдат още по-тежки.

На онлайн пресконференция Мъск каза, че режимът нарушава основни права и свободи и е смъртоносен за икономиката. Мъск призна, че блокадата, чиято цел е да ограничи разпространението на новия коронавирус, представлява сериозен риск за "Тесла".  Той изрази увереност, че компанията му за производство на електрически автомобили ще преодолее кризата, но много други няма да могат и ще фалират.


    "Честно, бих го нарекъл насилствено затваряне на хората в техните домове, противно на всичките им конституционни права по мое мнение", каза милиардерът, цитиран от "Бизнес инсайдър". "Това е нарушаване на свободите на хората по начини, които са ужасни и грешни, защото те са дошли в Америка или са построили тази страна. Какво, да го е... Извинете. Позор! Позор!"

    "Това ще причини голяма вреда не само на "Тесла", но на много компании", каза Мъск. "И докато "Тесла" ще устои на бурята, има много компании,  които няма да могат. Всичко, за което хората са работили през целия си живот, ще бъде разрушено в реално време."

    "Ако някой иска да си стои у дома, това е добре и трябва да има възможност", добави той. "Но да кажете, че те не могат да излизат от домовете си и че ще бъдат арестувани, ако го направят: това е фашистко. Това не е демократично, това не е свобода. Върнете на хората проклетата им свобода!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни