Свързани новини

30.04.2020 10:35

Строителният бранш иска отмяна на забраната за строителство от 14.00 до 16.00 ч.

Видян 1316 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителният бранш настоя правителството да отмени забраната, с която не се разрешава да се работи между 14.00 и 16.00 ч. Това стана по време на извънреден брифинг на сектора в МС. Строителите искат ясни параметри на допустимите децибели шум, предаде Нова тв.


От сектора искат да не се спира строежа на обектите у нас, а напротив да се дават пари, за да бъдат завършени. От Камарата заявиха още, че близо 25 000 работници са се завърнали от чужбина и целта е тази работна ръка да бъде запазена. 


„Преди месец се обърнахме към обществото да не се спира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция с 20 държави. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза, е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара.


Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната, коментира Николов.



Ние сме готови, при наличност на средства, много бързо да задвижим този механизъм. Направили сме предложение да се дават не повече от два обекта на една фирма едновременно, за да може повече фирми да участват в този процес“, поясни Николов.


„Безобразие е 40 години да не може да свършим Околовръстното шосе. Безобразие е да не може да си осигурим път София – Видин и Северозапада", категоричен е Николов. 


Стана ясно, че по официални данни заетите в бранша са 200 000.  От сектора поясниха още, че предстои реализация на ВиК проект в цялата страна. 


 


 


 

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ЛАФЪРДИЕВ 30.04.2020 11:02

    ЛАФЪРДИЕВ..Строим СКЪПО!!! Строим НЕКАЧЕСТВЕНО!!! КРАДЕМ - МНОГО, МНОГО КАЧЕСТВЕНО!!! ФАКТ - "250 млн лева ще ни струва тунелът в Кресненското дефиле 2 (ДВА) клм, който е част от магистрала "Струма". " Нека не се драматизира с цената за изграждането на най-дългия тунел в България". Това призовава министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова за пореден път. Най-дългия тунел и труден за строителство в света е Лердалския тунел, Норвегия. Построен и пуснат 2000 год. за 120 милиона евро: 24,5 км - 120 млн евро прави 1 км. за 4, 898 млн евро. Кресненско дефиле, България: 2 км за 125 млн евро. Или 1 км = 67,5 млн евро. Близо 14 пъти по-скъпо от тунела в Норвегия. Така че Норвегия има най-дългия и труден тунел в света, а ние ще сътворим най - скъпия..

  • 001 Тъжна вест: почина публициста и писателя Стефан Северин 30.04.2020 10:52

    Тъжна вест: почина публициста и писателя Стефан Северин СВЕТЛИТЕ ПИЧОВЕ СТАНАХА С ОЩЕ ЕДИН ПОВЕЧЕ ГОРЕ. ГОРИВОТО МИ СВЪРШИ ДОТУК. СБОГОМ, ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ! Това е последния пост на публициста и писателя Стефан Северин от 20 ти април. Вчера той отлетя Отвъд: ЕПИЛОГ НА ЕДНО ДЕСЕТИЛЕТИЕ: Мернах някъде вчера в архивите си, че правя десет години, откакто пристъпих прага на Фейсбук! Десет златни годинки! Срещнах толкова доброта, толкова милост и истински хора. Срещнах и буци лицемерие! Написах три книги, една за мрежата: Фейсбук не е танго за двама . Публикувах над сто хиляди текста. Получих доста разбиране и доста псувни. На десетата година Животът ме рани в движение. Горивото ми свърши до тук. СБОГОМ, ПРИТЕЛИ И ВРАГОВЕ! СВЕТЛИТЕ ПИЧОВЕ СТАНАХА С ОЩЕ ЕДИН ПОВЕЧЕ ГОРЕ. ГОРИВОТО МИ СВЪРШИ ДОТУК. СБОГОМ, ПРИЯТЕЛИ И ВРАГОВЕ! Помня го точно такъв, какъвто е на снимката. Срещнахме се за първи път преди 32 години в Клуба на културните дейц

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни