Свързани новини

29.04.2020 14:52

Проф. Герджиков: Има еднолично управление, надявам се временно в извънредното положение

Видян 1998 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Теоретично е възможно да се отнемат част от субективните права на гражданите в рамките на новия закон, който се подготвя за времето след извънредното положение, както и в момента - в рамките на извънредното положение, има такова отнемане на права – като свободното придвижване на хората, например... Всичко е въпрос на точно спазване на Конституцията, с която надявам се управляващите да се съобразят, защото това им е работата“. Това коментира пред БНР проф. Огнян Герджиков, бивш председател на парламента и бивш служебен премиер.


По думите му Народното събрание само решава дали да работи или не в актуалната ситуация, „защото в извънредно положение може да постъпи гъвкаво и не е нещо немислимо или особено укоримо“:


„Това е въпрос на конкретна преценка, не е нещо фатално, че парламентът не работи в обичайния си режим“.


В предаването „12+3“ проф. Герджиков поясни, че „в една такава ситуация не може да сме безкрайно придирчиви и е естествено да се греши“. Като грешки той посочи затварянето на пазарите, запечатването на парковете и градините:


„Има недомислия. Но е лесно да се критикува в такава ситуация, но е трудно да се работи“.


Проф. Огнян Герджиков уточни, че правителството ще носи последиците при неблагополучие и се съгласи, че в момента е налице еднолично управление, но с уговорката, че това е временно в рамките на извънредното положение.


Той определи като разумен призива на президента за публичен регистър за отчитане на правителствените разходи в борбата с коронавируса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Читател 29.04.2020 15:19

    Уважавам професора, но искам да кажа: Канада изнася реални данни за КОВИД 19 и статистиката показва, че 87% от заразените са на възраст между 75–85 години, а останалите са с повече от едно хронично заболяване. Там решиха пълен напред на икономиката, но предоставят възможността на хората на възраст 60 и повече години ако се чувстват застрашени да останат у дома като им се изплашат редовните възнаграждения. От понеделник там отварят и училищата, всички магазини за стоки които не са от особена необходимост трябва да имат входна врата на фасадата ... маски не са задължителни, разходките без маски се толерират сядането по пейките не е забранено (уточняват, че преди да седнете не трябва да ги ближете ;), придвижването между градовете и отделните провинции никога не е било забранявано.... Държавните магазини за марихуана ще продължат доставите по домовете само през държавните Канадски пощи. В България няма да открият топлата вода защото това отдавна е направено.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби