Свързани новини

29.04.2020 11:49

Банов: Софийският университет ще бъде глобен максимално

Видян 1419 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нарушението на Софийския университет е рецидив и ще бъде глобен максимално.Това каза министърът на културата Боил Банов в "Сутрешен блок" по БНТ.


Той поясни, че Инспекторатът за опазване на културно наследство към Министерството на културата е разгледало всички обстоятелства, събрало е всички данни, и следващата седмица ще им бъде връчен акт. "Това е рецидив при тях и на други места управлението на собствеността, свързана с паметници на културата към университета, не е най-силната част на тази институция. Като рецидив ще бъдат глобени максимално", каза още той.


"Проверките показват, че се подменя климатичната инсталация и вместо да се премахнат, както е по предписание на Столична община всички климатици, се бият дупки, за да се монтират нови, под някаква схема, която от университета са решили, че е добра. Само че нито е спазен законът, нито е подаден проект за съгласуване към паметници на културата, за да може да бъде категоризирано и ясно казано: "Да, това може, това не". Това е едно нарушение на закона. Нелепо бих казал, от една много сериозна институция. Лош сигнал към обществото. Ще понесат своята отговорност", коментира още министър Банов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.04.2020 11:54

    "Ало, Банов съм", виж си ремонта на ремонта на Ларгото и помисли разумно ли беше да ощетиш държавата с близо милион в полза на такива некадърници?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали