Свързани новини

28.04.2020 13:43

Семейство от Кърджали остава на улицата заради извънредното положение

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без дом и без пари заради извънредното положение. Жена от Кърджали и синът й всеки момент ще останат на улицата без храна заради липсата на доходи. Семейството търси помощ, защото на този етап нито общината, нито държавата може да им помогне, предаде Нова тв.


След месеци без доходи, през февруари Петя Златарева започнала работа в пицария, но дни по-късно отново остава без доходи. „През март съм взела заплата 383,48 лева. Синът ми е с голяма херния, която е като футболна топка и не може да работи, мене ме пуснаха в неплатен отпуск”, обясни тя.


След като не успяват да си платят наема втори месец, сега двамата са на път да останат на улицата. „Дойде хазяина и каза да освободим жилището. Няма къде да отидем“, обясни майката.


Петя е попитала в Община Кърджали дали няма вариант да ги настанят временно в общинско жилище. От там обаче обясняват, че за тази  цел има процедура и комисия трябва да прецени това, а и имало много чакащи. Подала е и молба за еднократна помощ в Социално подпомагане. „Всеки български гражданин има право да кандидатства за нужди, породени от здравословен, битов, социален характер и тази помощ е по преценка на социалния работник”, коментира Росица Стоянова, директор "Социално подпомагане" - Кърджали.


Дори и да бъде одобрена,  Петя може да получи еднократна помощ след месец. Семейството се надява някой да им помогне било то с пари за наема, с покрив или с възможност да започнат някаква работа.


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион