Свързани новини

28.04.2020 11:34

ТЕЦ Бобов дол няма да спира работа заради коронавируса

Видян 1333 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ТЕЦ "Бобов дол" няма да спира работа заради огнището от коронавирус, предаде БНР.


Ситуацията с установеното огнище от коронавирус в електромеханичния цех в ТЕЦ "Бобов дол" е овладяна и централата няма да спира работа, каза за БНР изпълнителният директор на дружеството инж. Емил Христов. Има десетки хора под карантина, както и в отпуск, но това не създава проблеми в работата на централата.


И от РЗИ в Кюстендил коментираха за Националното радио, че проблемът с установените с положителна проба от Covid-19 15 души в ТЕЦ "Бобов дол" е под контрол.


В централата са предприети необходимите мерки - дезинфекциране, ползване на защитни средства, спазване на дистанция за неразпространението на заразата.


Изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов каза:


"Овладяваме ситуацията. Спокойно, без паника. На един блок работим. Нормално е всичко за момента. Има доста хора в отпуск, има и под карантина, но работим".


Инж. Христов потвърди излязлата вчера информация, че c пиcмo дo глaвния пpoĸypop Ивaн Гeшeв  е заявено нaмеpениe централата дa cпpе гopeнeтo нa неpеглaмeнтиpaни oтпaдъци, което би трябвало да означава, че за гориво ще се използват само въглища и биомаса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2020 12:12

    Как ще спира като далаверата с горенето на отровните боклуци на мафията трябва да продължи. Хората си стоят по домовете в карантина и извънредно положение, а въздухът продължава да е отровен от такива престъпници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат