Свързани новини

15.04.2009 15:50

НАП е възстановила над 80 млн. лв. „задържано” ДДС за месец

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сумата на „задържаното” от НАП ДДС за възстановяване е намаляла с над 80 млн. лв. само за последния месец, съобщиха от пресцентъра на НАП, предаде БГНЕС.


Според данни на приходната администрация общата сума на данъка върху добавената стойност в процедури по възстановяване с ревизия към края на февруари е била 562 млн. лв. Към края на март невъзстановеният в срок косвен данък вече е 480 млн. лв.


Резултатът е постигнат заради разпореждане на ръководството на НАП до всички териториални дирекции да започнат да използват възможността за частично възстановяване на ДДС при все още неприключила ревизия. На служителите на агенцията е било възложено да следят стриктно сроковете, за да не се стига до възлагане на ревизия в края на 30 дневния срок за възстановяване; да се преустанови практиката ревизиите да продължават до максимално предвидения от закона срок от 3 месеца, особено когато няма необходимост за това. В момента се обмисля механизъм за разширяването на кръга от средни данъкоплатци, сред които да попаднат повече коректни към бюджета фирми с възможност за по-бързо възстановяване на ДДС.


„Очаквам да възстановим по-голяма част от „задържаното” ДДС в близките месеци, за да не затрудняваме бизнеса в условията на криза. Бих искал да обърна внимание, че бързото възстановяване на ДДС има и друга страна и това са измамите. Не може и не бива да се възстановяването на ДДС да става бързо на всяка цена, без да имаме предвид и опитите за източване на хазната. Налага се да търсим баланс между интересите на бизнеса и на фиска.” каза изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със