Свързани новини

28.04.2020 10:04

Лекарски съд заради лична критика на оперативния щаб

Видян 3210 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров е сезирал Централната комисия на лекарския съюз по професионална етика за статуси във фейсбук, в които се изказват критични бележки срещу ген. Венцислав Мутафчийски и работата на националния оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщава Капитал. Статусите са на д-р Георги Тодоров, собственик на лаборатория в Русе, който е и член на контролната комисия на лекарския съюз - орган, който по принцип трябва да одобрява решенията на управителния съвет на БЛС.

Д-р Маджаров е сезирал комисията по силата на законовия текст и устава на съюза за работата на централната етична комисия, която трябва да се произнася на закрити заседания по професионално-медицински, морално-етични и деонтологични въпроси, свързани с упражняването на професията.


В случая председателят на лекарския съюз е проследил статуси от месец март във фейсбук на личната стена на д-р Тодоров, в които се критикуват действията на оперативния щаб и лично на ген. Мутафчийски. "Процесните" статуси са например: "Никой не чува и не слуша д-р Мангъров! Но чуваме тъпотиите на Мутафчийски! И то в МС!"

"В настоящото извънредно положение д-р Тодоров пише поредица от твърдения по адрес на колеги. Моля да се произнесете дали има нарушение на морално-етичните норми", пише Маджаров до комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.04.2020 12:04

    С това свое деянеие калинката сложена на този пост за комфорт и лъскане на имиджи не е никакъв лекар, а просто поредната подлога. Сигурно е дошла диктатурата, но още не СА съобшли официално.....свобода на словото.

  • 001 Anonimen 28.04.2020 11:32

    Сетил се кого и кога да защитава.Целият ЩАБ вкупом съгрешиха, вкупом ненужни станах и скоро вкупом ще се отправят към панделата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и