Свързани новини

27.04.2020 19:00

Шефът на ТЕЦ Бобов дол: Не съм подписвал писмо за отказ от RDF

Видян 3063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Главният прокурор на Република България получи писмо от изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, в което се изразява  намерение да се спре горенето на отпадъци и в кратки срокове да се предприемат действия от страна на дружеството за промяна на комплексното  разрешително в частта използване на горива и да премахне РДФ горивото като част от използваната горивна база, за което се е обърнал и към МОСВ и РИОСВ – Перник“. Това пише в съобщение на официалния сайт на Прокуратурата на Република България. Самият главен прокурор Иван Гешев в интервю за Нова ТВ вчера каза, че от ТЕЦ „Бобов дол“ са поискали промяна на комплексното разрешително, за да могат да горят само въглища и биомаса.

Изпълнителният директор на топлоцентралата инж. Емил Христов обаче опровергава прокуратурата, съобщава kamerton.news. В телефонен разговор с репортер на „Камертон“ той изрази учудване от думите на главния прокурор. Относно посочените от държавното обвинение писмо и искане за промяна на комплексното разрешително инж. Христов заяви: „Такова писмо през мен не е минавало. Само въглища и биомаса, така ли? Не съм подписвал такива неща. Освен някой да ме е подписвал мене“. Това бе единственият коментар по темата на Емил Христов. Припомняме, че в момента дружеството има временна забрана за изгаряне на отпадъци.

А ето какво още пише в съобщението на прокуратурата:

„След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) на министъра на околната среда и водите, ТЕЦ „Бобов дол“  ЕАД декларира с писмо до главния прокурор Иван Гешев намерение да спре горенето на нерегламентирани отпадъци.

Проверката бе възложена заради голямата обществена значимост на проблема свързан със замърсяването на околната среда от дейността на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората, живеещи в населените места в непосредствена близост до съоръженията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и