Свързани новини

27.04.2020 11:37

Стотици пиха дезинфектанти в САЩ след изказване на Тръмп

Видян 2935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рекорден брой случаи на погълнали дезинфектанти в САЩ след предложението на Доналд Тръмп да се провери ефектът от инжектирането им. Макар по-късно да заяви, че е бил саркастичен, президентът и опасната му препоръка продължават да са обект на критики от страна на лекарското съсловие и на медиите. В отговор, Доналд Тръмп реши да отмени съботния си брифинг с аргумент, че няма никакъв смисъл, предаде БНТ.


30 души са потърсили лекарска помощ в Ню Йорк в първите 18 часа след изказването на Доналд Тръмп. 9 от тях са погълнали дезинфектант, 10 - белина, а 11 - друг вид домакински препарат. За сравнение - по същото време преди година, пациентите в токсикология са били 13 и при нито един от случаите не става дума за употреба на дезинфектант.


Доналд Тръмп не прикри раздразнението си, че е обект на подигравки. След като в петък съкрати брифинга си за COVID-19 до 20 минути и отказа да отговаря на въпроси, ден по-късно реши изобщо да не говори пред медиите.


" Какъв е смисълът да провеждаме брифинги в Белия дом, при положение, че некадърните медии задават само и единствено враждебни въпроси и отказват да отразяват истината. Имат високи рейтинги, а на американските граждани предоставят само фалшиви новини. Не си струва времето и усилията!", заяви Тръмп.


Запознати твърдят, че от Белия дом обмислят трайно да спрат пресконференциите, тъй като вредят на рейтинга на президента, който ще се бори за втори мандат на изборите през ноември.


Междувременно, броят на починалите в САЩ е близо 54 000 души. В епицентъра на заразата - щата Ню Йорк, започва масово тестване на населението. Тестове ще се правят в близо 5000 аптеки, а целта е да могат да се изследват около 40 000 души на ден.


Медицински работници, полицаи, пожарникари, шофьори и продавачи ще могат безплатно да се изследват, дори да нямат симптоми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще