Свързани новини

27.04.2020 10:53

Отварят две отделения в болница Свети Иван Рилски след дезинфекция

Видян 1170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес Клиниката по гастроентерология и Отделението по хематология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, които временно бяха затворени за дезинфекция, отново приемат пациенти, предаде БНР. Причина за затварянето бе, че пациент с коронавирус без симптоми се е лекувал и на двете места. Имаше и заразени медици.


Тези служители на Отделението по хематология, които при първоначалното изследване са дали отрицателен резултат за коронавирус, беше са били тествани повторни, преди да бъде възстановен приема на пациенти.


"Обмисляме възможността, когато състоянието на болните позволява, те да бъдат тествани с PCR тест преди постъпване, както и до края на пандемията да бъдат настанявани в самостоятелна стая. Взели сме всички необходими мерки да избегнем ново заразяване и сме готови да бъдем на своя пост и да лекуваме пациентите си както и досега“, каза д-р Александър Йорданов, зам.-началник на Отделението по хематология.


Средно между 1300 и 1500 хора с тежки хематологични и онкологични заболявания се лекуват в Клиниката по хематология и онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на месец. Само за първия месец от въвеждането на извънредното положение в нея са се лекували 795 пациенти (435 в Отделението по хематология и 360 в Отделението по онкология).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.