Свързани новини

27.04.2020 09:54

Коронавирусът не е толкова смъртоносен, колкото се очакваше, сочат нови данни

Видян 2290 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спирането на Covid-19 се основава на предпоставката, че болестта ще убие повече от два милиона американци, при отсъствие на драстични действия, за да се забави разпространението му. Този модел предполага, че смъртните случаи - делът на заразените хора, които умират от болестта, е от 1% до 3%. Прогнозната степен на смъртност на случаите от Световната здравна организация бе 3,4%.

Някои експерти поставиха под въпрос това предположение, предаде The Wall Street Journal. Те твърдят, че известните случаи вероятно са само малка част от истинския брой инфектирани и по този начин високите проценти на смъртност на случаите биха могли да бъдат реално доста по-ниски. Не знаем каква част от инфекциите са останали неоткрити поради липса на тестове, ограничителни квалификации за тестване и потенциално голяма честота на леки заболявания или безсимптомна инфекция.

Новите данни подкрепят мнението на скептиците - предварително проучване на екип от Станфорд. Те проведоха изследване на представителна извадка на окръг Санта Клара, Калифорния, на 3 и 4 април.  Проучени са 3300 жители за наличие на антитела в кръвта им, които биха показали дали преди това са били заразени с новия коронавирус.

Окръгът е дом на около два милиона души в сърцето на Силиконовата долина, включително Сан Хосе, третият по големина град в щата. Той има най-голям известен брой случаи в Северна Калифорния и е белязан от някои от най-ранните случаи на разпространение в САЩ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!