Свързани новини

26.04.2020 09:34

Д-р Димитър Петров: Пълни глупости са, че увеличената заболеваемост е заради Великден и Цветница

Видян 3265 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от ясно е, че броят установени носители расте и ще расте с броя на тестовете, които се правят, още повече, че са от идентифицирани огнища - шивашкия цех, Видин, Пирогов, шофьора на кмета в Симитли и т.н. Няма никакви данни, че се дължи на движението на "наглите софиянци" по Великден, които едва ли са пътували до шивашкия цех и видинската болница.


Тази сутрин от председателя на НОЩ разбрах, че увеличената заболеваемост днес била следствие на това, което ставало по Цветница и Великден. Пълни глупости говори и друг измислен герой - математик от БАН, дето сигурно за единствен път в живота му се е паднало да се появява по телевизора. Математическите модели при епидемии са всеизвестни, правят се от епидемиолози и специалисти по социална медицина и мениджмънт, а не от математици, които хал хабер си нямат от спецификата. Във формулите на моделите има коефициенти, които този не знае нито как се определят и какво точно изобщо е заложил и по какви критерии.


Повече от ясно е, че броят установени носители расте и ще расте с броя на тестовете, които се правят, още повече, че са от идентифицирани огнища - шивашкия цех, Видин, Пирогов, шофьора на кмета в Симитли и т.н. Няма никакви данни, че се дължи на движението на "наглите софиянци" по Великден, които едва ли са пътували до шивашкия цех и видинската болница. За да се твърди, че причината е движението по празниците, трябва да се идентифицират двойки от безотговорен софиянец А, посетил в град/село Х провинциалиста У, и констатация че сега и двамата са заразени. Такива няма. Почти всички нови болни са с ясна епидемиологична връзка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Alena 26.04.2020 11:49

    Искрено ме разсмя този д-р Петров, че математическите модели НЕ СЕ ПРАВЯТ от математици. Но после видях, че е публикация на 19min.bg.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма