Свързани новини

26.04.2020 09:24

Отлагат търга за строителството на АЕЦ Белене заради COVID-19

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      България уведоми Росатом за отлагане на сроковете за провеждането на търга за строителството на АЕЦ Белене заради пандемията от коронавирус. Сроковете за удължаване на работата по търга ще зависят от периода на действие на ограниченията заради пандемията. Това обяви представител на Росатом, цитиран от ТАСС и БГНЕС.


„Днес получихме официално писмо от българската страна, че заради епидемията от коронавирус сроковете на процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ Белене се отлагат. Конкретните срокове ще зависят до голяма степен от възможността за пълен достъп на участниците в така наречената „информационна стая“ за проучване на техническата документация на проекта, въз основа на която ще бъдат формирани предложенията на участниците“, каза той.


Държавната корпорация Росатом е оптимист за осъществяването на АЕЦ Белене, въпреки забавянето на търга заради пандемията от коронавирус. „Въпреки забавянето, предизвикано от обективни причини, ние проявяваме голям интерес към него и сме оптимисти“, заяви източникът.


Той също така отбеляза, че България в рамките на възможностите, с които разполага, ще продължи работата по търга за строителството на централата, въпреки ограничителните мерки, въведени в страната заради коронавируса. От руската страна уточниха, че процесът ще продължи онлайн по редица въпроси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец