Свързани новини

24.04.2020 16:23

Турция обяви плана си за лятото

Видян 3410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На море в Турция все по-реално, въпреки кризата около коронавируса. След като Гърция съобщи, че подготвя спасяване на сезона с въвеждане на задължителен здравен паспорт, сега – и Турция обяви своя план за лятото. Започват сертифициране на курорти без коронавирус, за да се гарантира здравето на туристите по време на ваканцията.


Напук на коронавируса и карантината – все повече замирисва на море. В опит да спасят сезона – първи гърците предложиха конкретни мерки: всеки турист да си направи тест за COVID-19  преди да тръгне към Бяло и Йонийско море. След тях, чехите решиха да спасяват xъpвaтcĸия тypизъм c "ĸopoнa ĸopидop" дo бpeгa нa Aдpиaтичecĸo мope. Те мислят да пуснат диpeĸтнa вpъзĸa oт Πpaгa дo Дyбpoвниĸ и Cплит.


И съседна Турция не остана назад, въпреки бомбастичните цифри на заболели. Там ще се обособяват зони, в които няма случаи на коронавирус. „Тази година ще се издава специален сертификат за хотели от министерствата на туризма и на здравеопазването”, обяснява Джемал Лютфи – туроператор.


В началото на годината, преди кризата с коронавируса, Турция се стремеше да достигне 60 млн. туристи. Вероятно обаче след пандемията очакванията няма да се сбъднат.


„Нашите туристи специално – над 95 % - са пренасочили своите резервация за края на лятото, началото на есента – тогава още е сезон и хората искат да се възползват. В Турция края на октомври сезонът продължава. Септември и октомври е между 25 и 30 градуса”, казва Джемал.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху