Свързани новини

24.04.2020 11:45

Пъти повече тестове за ден и равен брой болни в интензивните 2 седм.: какъв бум на К19?

Видян 9855 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При пъти повече тестове - 1000 с 90 новозаразени срещу 200 с от 19 до 40 болни в предишни дни, както и при запазване на броя болни в интензивни отделения на 36-37 от 11 април до днес - вече две седмици, няма никакви основания за говорене за бум на коронавирус: просто е. Ако тестовете бяха 8000 на ден, колкото е нормално - Италия например, която прави по 60000-65000 дневно при над 8 пъти по-голямо население, констатираните новозаразени щяха да бъдат в пъти повече. Даже днес смъртните случаи от 4 падат на 3. Според специалистите има реално заразени около 400 000 българи, на фона на което леталните изходи С коронавирус ОТ други предхождащи заболявания - тежки патологии, е 0,1%.  3 смъртни случая е под 2% от общия брой смъртни случаи в страната ни за денонощието. Напомняме, че според модела на фондацията на Бил Гейтс точно на 24 април трябваше да има пик в България, но с поне 10 смъртни случая на ден.


  Ето и коментара на Тихомир Безлов, който от Ден 1 прави графики на развитието на коронавируса у нас: "Сравняване на "активните случаи" в България с коронавирус с броя тежките и смъртни случаи. ("Активни случаи", са броя на лицата, които са диагностицирани с инфекция на коронавирус за деня като от тях са отпаднали излекуваните и починалите). Според мен това е графиката, която вероятно най-добре представя моментната ситуация в страната. Проблемът е, че както чуждия опит показа, минават поне 1-2 седмици, за да започнат да се вижда резултатите при ръст на броя заразените. Ако ръстът на броя диагностицирани не се дължи само на повече тестове, а и на повече заразените в България, вероятно през следващата седмица виолетовата линия и червената ще тръгнат нагоре".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Биволъ 25.04.2020 15:01

    ОТРОВНИ ЛИ СА ДЕЗИНФЕКТАНТИТЕ ДОШЛИ С ФУРМИТЕ ОТ ОАЕ? ПАРТИДИ ОТ СЪЩАТА МАРКА СА ОБЯВЕНИ ЗА ОПАСНИ И ИЗТЕГЛЕНИ ОТ УПОТРЕБА В ДУБАЙ ОТРОВНИ ЛИ СА ДЕЗИНФЕКТАНТИТЕ ДОШЛИ С ФУРМИТЕ ОТ ОАЕ? Препаратите трябва да бъдат спешно проверени за съдържание на метанол Екип На Биволъ 24 април 2020 https://bivol.bg/lulu-sanitizers-oae-bulgaria.html

  • 003 Anonimen 25.04.2020 11:48

    Всичко е манипулация и режисура. Още от самото начало нямаха никакво желание за масови тестове, които щяха да разкрият реалната ситуация и според нея да се действа. Кукли на конци....и интереси....

  • 002 Валентин Георгиев 24.04.2020 21:41

    Да увеличиш броя на тестовете точно седмица след „голямото пътуване“, за да „докажеш“, че именно то е виновно за увеличения брой заразени, е наистина подло. Защо не го направиха преди това? И по колко теста всъщност са правели на денонощие, та чак сега разбираме, че са ги увеличили на 1000? Ами ако направят 5000 или 10 000 сигурно ще се хванат за главата. Но тогава нямаше да имат като аргумент пътуването по Великден и съответно да го използват за затягане на режима и за повече тормоз на хората. Просто щеше да се получи по-реалистична картина и да се види, че броят на вирусоносителите е доста по-голям и едва ли се вдига и намалява изключително благодарение на техните мерки. А предстоят още празници. И още техни апокалиптични прогнози и пикове до безкрай. И съответно „грижите“ им ще растат с апетита за затягане на мерките.

  • 001 Властите в Чехия отмениха националната карантина 24.04.2020 20:59

    Властите в Чехия отмениха националната карантина Автор: Агенция "Фокус" Властите в Чехия смекчиха много от мерките за борба с коронавируса, след като броят на новите случаи на COVID-19 в страната започна да намалява и това предизвика оптимизъм, че епидемията е овладяна, предава Reuters, цитирана от "Фокус". В страната бяха премахнати ограниченията върху пътуването и преминаването на границата, както обяви министърът на здравеопазването Адам Войтех след среща на правителството на 22 април. Властите ще позволят също така събирането на до 10 души на публичните места, вместо максимумът от двама, а също така считано от 27 април университетите в Чехия ще отворят врати. Очаква се скоро да бъдат свалени и забраните за работа на повечето магазини. Все още обаче хората, които излизат навън ще са задължени да носят маски за лице. Забраните за големи обществени събития също още важат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби