Свързани новини

24.04.2020 10:44

530 души са под карантина в Кърджали

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна свещеният за мюсюлманите месец Рамазан. Джамиите тази година обаче остават затворени. От Главното мюфтийство призоваха молитвите да се изпълняват вкъщи и да не се раздава храна. В същото време, със заповед на здравния министър, от тази нощ границата с Турция е затворена изцяло, предаде Нова тв.


"Още от началото на кризата сме въвели ограничения, включително и за джамиите. Направихме среща с всички мюфтии. Всички са запознати с това, че не трябва да идват в джамиите", увери кметът на Кърджали Хасан Азис. Той обясни, че в малките населени места има организация за ограничаване на движението на населението. Органите на реда ще следят и дали хората се събират.


"Имаме много точна справка и организация за хората, които идват от Турция. От началото на карантинния период досега 161 души са пристигнали от южната ни съседка. Само през последната седмица техният брой е около 60. Дошли са с 3 автобуса. Общо пристигнали от всички държави са 1096 души, които водим на отчет", заяви Хасан Азис.


Директорът на РЗИ - Кърджали д-р Виктор Кирчев обясни, че хората, поставени под карантина в областта, са 530. На над 1000 души карантината вече е изтекла. В Кърджали има 13 случая на коронавирус, като всички имат епидемиологична връзка, освен един. "Той е бил много динамичен, имал е много контакти и вероятно по този начин се е заразил", обясни д-р Кирчев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец