Свързани новини

23.04.2020 15:23

Първите учебници по религия влизат в училищата от есента

Видян 2104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите учебници по религия влизат в образователната система през есента. Досега преподавателите използваха учебни помагала по предмета. През настоящата учебна година над 12 хиляди ученици са избрали свободно избираемия предмет религия в една от неговите три разновидности - християнство-православие, ислям и неконфесионално обучение, предаде БНР.


Учебниците, изготвени от Светия Синод на Българската православна църква, преминаха успешно първия етап на конкурсната процедура, след като получиха одобрението на оценителите на просветното министерство по отношение на съдържанието, графичния дизайн и полиграфическата изработка.


Предметът религия се изучава в 147 училища в цялата страна. В 78-мо средно училище „Христо Смирненски“, град Банкя, свободно избираемият предмет се преподава повече от 10 години. Учебното заведение разполага със специализиран кабинет, осветен от варненския и великопреславски митрополит Йоан през 2010 година, разказва Мария Калугерова, старши начален учител.


Предметът е избран от 30 ученици в начален курс. Основната цел на обучението е да запознае децата с непреходните нравствени ценности на християнския морал. Религиозната им култура се формира чрез непринудени беседи и разговори, в които се обсъждат християнските празници и традиции, както и посланията на текстове от Стария и Новия завет.


Семейството на Надежда Овчарова съхранява духовните ценности и се стреми да предаде религиозното възпитание на най-малкия член на фамилията. Необходимостта от провеждането на ранно религиозно обучение в училище, майката аргументира така:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за