Свързани новини

21.04.2020 16:07

Екипът на Спешна помощ намерил Милен Цветков в кома

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Линейка пристига на мястото на катастрофата, при която загина Милен Цветков, за 5 минути, но екипът намира журналиста в кома. Това стана ясно на брифинг на Спешна помощ, предаде Нова тв.


„Сигналът е подаден в 18:16 часа, диктуване след приемането – 18:19 минути, реанимационният екип от лекар, сестра и шофьор-парамедик е бил на мястото в 18:23 часа. На практика са пристигнали за 5 минути”, заяви д-р Гелев.


По думите му лекарката е заварила на платното близо до тротоара мъж по гръб, на когото граждани са му оказвали първа помощ – изкуствено дишане уста в уста.


„Тя го заварва в кома”, обясни д-р Гелев. „Веднага са започнали да му правят сърдечен масаж и обдишване. След няколко минути са го поставили на гръбначната шина, вкарали са го в линейката, включен е на монитор, за съжаление вече е имал единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват, правили са медикаментите мускулно. Няколко пъти са опитали интубация, но не се е получила”, каза още директорът на Спешна помощ.


Милен Цветков издъхнал пред входа на „Пирогов”.


„Дотогава никой не знае, че това е Милен Цветков. Промените, които са били по него, са го променили до неузнаваемост. Всички знаят кой е Милен Цветков, биха го разпознали”, коментира д-р Гелев.


„Не само аз, а и всички наши колеги са дълбоко възмутени от прочетеното и видяното в медиите и е крайно време да се престане със сатанизирането на екипите на „Спешна помощ””, каза още д-р Гелев. „Винаги, когато има подобни инциденти, минутата се възприема като час”, каза още той.


Запитан защо Цветков не е закаран в по-близката до мястото болница – „Токуда”, шефът на Спешна помощ-София, заяви, че там няма спешна шокова зала. „В София има три болници с шокова зала, в която могат да се извикат лекари от всички специалности - в „Пирогов", във ВМА и в „Св. Анна””, обясни Гелев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови