Свързани новини

21.04.2020 15:34

Вече могат да се подават заявленията за прием в първи клас

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес вече могат да се подават заявленията за прием в първи клас в столичните училища за учебната 2020/2021 г. Настоящата кампания ще се проведе изцяло онлайн заради пандемията от Covid-19. Така родителите ще изпращат заявленията за кандидатстване на имейла или през автономната система на съответното училище, а всички необходими документи, които се изискват, ще бъдат осигурявани по служебен път от районните администрации, предаде БНР.

Пандемичната обстановка в страната наложи кандидатстването за прием в първи клас да се извърши по електронен път, без да се изисква родителите на бъдещите ученици да ходят до районните администрации, за да издадат необходимите документи.

“Важно е родителите да знаят, че тази година, за първи път ще се кандидатства изцяло по дигитален път, като те трябва да попълнят образец-заявление, които да изпратят до съответното училище. Всички обстоятелства, свързани с настоящия и постоянен адрес, както и семейно положение, раждане на дете, ще се проверяват по служебен път”, посочва зам.-кметът по образованието в Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов.


Заявленията за кандидатстване в първи клас могат да се намерят както на интернет страниците на Столичната община и Регионалното управление на образованието – София-град, така и на тези на съответните училища и районни администрации. Всички необходими документи, като удостоверения за раждане на детето, за семейно положение, за настоящ адрес и удостоверения за промени в постоянния или настоящия адрес, направени през последните 1 - 3 г., ще бъдат предоставени от районните администрации по служебен път и директорите на училищата ще имат достъп до тях.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни