Свързани новини

21.04.2020 15:20

Искат оставката на министър Ангелкова

Видян 2447 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двете браншови организации на туроператорите - Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА)внесоха в Министерския съвет искане за оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Голяма част от негативното развитие в сектора, породено от Covid-19, е в резултат на неадекватните и ненавременни реакции от страна на министър Ангелкова, твърдят двете организации.


Отсъствие на компетенции по отношение на бизнес моделите и процесите в бранша, непознаване на професионалната терминология, залегнала в нормативните актове, подценяване на проблемите на българския туризъм като цяло са сред мотивите на АБТТА и БАТА.


Светла Атанасова, председател на БАТА, посочи:


„В създалата се ситуация във връзка с коронавируса не са предприети абсолютно никакви мерки - нито към фирмите, нито общо към бранша“.


Според двете организации екипът на Министерството на туризма не е осигурил среда за оцеляването на сектора.


Даниела Стоева, председател на АБТТА, коментира:


„Провеждане в изключително критичен за българската икономика период на политика на неясни указания и противоречиви послания, с недефиниран обхват на предлаганите мерки, което вместо да решава проблемите, внася хаос“.


Междувременно в Министерския съвет беше внесено още едно писмо с искане за оставката на министър Ангелкова. То е изпратено от платформа, която обединява интересите на различни представители на туристическия сектор. Писмото е подкрепено от над 600 юридически и 97 физически лица.


Павлина Русева от обединение „Бъдеще за туризма“, в което са включени повече от 30 асоциации и сдружения в областта на туризма, коментира казуса в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“, като посочи, че министерството води селективен диалог само с част от сектора, няма нито един стратегически план за справяне с проблемите, липсват и предложения за антикризисни мерки.


Основно искане е да се създаде гаранционен фонд по европейска директива от 2015 година, за да бъде осигурена ликвидност, допълни тя.


Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.