Свързани новини

18.04.2020 19:22

+Неофит: Да не се поддаваме на отчаяние и пораженчество

Видян 2666 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В навечерието на Възкресение Христово, българският патриарх Неофит и българските митрополити призовават мислите и молитвите на вярващите да бъдат насочени към хората, които се борят с коварната зараза и особено за лекарите и медицинските работници, както и за всички, които поемат най-тежкия удар в битката за живота, предаде БНР.


В посланието на Църквата се изтъква още, че атмосферата по посрещането на празника е необичайна заради пандемията, а повсеместното страдание и мъката на много хора не могат да не поставят пред всеки от нас множество нелеки за осмисляне и решаване въпроси.


„Същевременно обаче тъкмо ние - вярващите в Христа и изповядващите Неговото свято име, най-малко от всички следва да се поддаваме на отчаяние и на пораженчество, защото нашата вяра е вяра в Живия Бог, който проводи в света Единородния Свой Син "да подири и спаси погиналото" (Мат. 18:11). Защото нашият Бог "не е Бог на мъртви, а на живи" (Мат. 22:32), който "иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината" (1 Тим. 2:4), се посочва в посланието на патриарх Неофит и на митрополитите от Българската православна църква - Българска патриаршия за Възкресение Христово.


В него се казва, че ето защо, възлюбени, макар и покрусени от случващото се с нас и около нас през последните месеци, макар и скърбящи за многобройните жертви на покосяващата света ни зараза, ние не изоставяме вярата си, нито скърбим като онези, "които нямат надежда (1 Сол. 4:13)“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 18.04.2020 20:33

    Агент " Симеонов " с обръщение към стадото !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на