Свързани новини

18.04.2020 17:04

Защо от 4 дни не казват брой тестове у нас?

Видян 7144 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 4 дни не се съобщава броят PCR тестове за коронавирус, които се правят у нас, а на въпроса защо, простият отговор е, че не неспазването на мерките, а увеличеното количество проби води до по 40 новозаразени, които установяваме. Което, естествено, е нищожно количество и никакъв ад по Великден, обещан не по християнски от премиера няма да имаме, даже смъртността пада. Но пък болниците се напълниха с възрастни хора, които от уплаха получиха удари. Една възрастна дама дори се самоуби от ударно набивания в населението страх от вируса. Преди дни здравният министър Ананиев обяви масово тестване на населението. А след това разсмя публиката като цитира числото 20 000 тампона. Ако щабът и правителството искат да имат реална картина на заразяване и вземат челния италиански опит, съотносимо към разликата в населението, 65 000 дневни теста на Ботуша означават над 8000 да се правят в нашата страна. Всеки ден. Още повече проби се правят в Германия, където - логично - и процентът на смъртните случаи е един от най-ниските в Европа и цял свят. Тези неща се говорят повече от 40 дни от истинските експерти по вирусите, но все още де факто щабът и правителството не правят нищо. Но пък, като не съобщават каква е причината за повишеното, макар и с малко, количество заразени първо "сбъдват" прогнозата си за пик по Великден и второ ни се карат за това и онова. Генерал Мутафчийски от седмици ни се заканва, че "ще помним дълго тоя Великден", даже на една от пресконференциите на практика забрани да го празнуваме, макар в петък вечер при издаването на импровизирана устна заповед за блокирането на София накрая ни пожела да ни е весело.


Могат да бъдат зададени и още съществени въпроси: защо, след като първите починали С коронавирус у нас се оказаха представители на махалите, завърнали се от чужбина, както разкри лично вицепремиерът Каракачанов, трябваше да изминат почти 40 дни, за да бъдат започнати тестове на другите прибрали се спешно в родината техни събратя? Още повече, 3/4 от придошлите не бяха проверявани на пристигане, понеже нямаше проби на автогарите, за разлика от летищата, където все пак имаше осигурен контрол. 19 минути многократно задава някои въпроси. А, когато съвсем скоро всичко това приключи - според Урсула фон дер Лайен пикът беше минат още в средата на тази седмица в целия Европейски съюз - питанията ще станат още повече и още по-настоятелни. 


графика: Тихомир Безлов, благодарности за благородната му мисия всекидневно да поддържа базата данни и то не само за нашата страна



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 19.04.2020 12:43

    След краденето и обедняването, сега е гаврата със здравето и свободата. И здравите се поболяха....

  • 004 zzapoznat 19.04.2020 11:49

    Чacт oт Cпрaвкa зa eпидeмичнaтa oбcтaнoвкa в cтрaнaтa зa пeриoдa 02.03.2020г.-08.03.2020г. глacи cлeднoтo: "Oбщaтa зaбoляeмocт oт грип и OРЗ зa cтрaнaтa e 144,73 нa 10 000 души cрeщу 130,54 нa 10 000 души зa прeдхoднaтa ceдмицa. Прeз изминaлaтa ceдмицa в НРЛ "Грип и OРЗ" ca изcлeдвaни зa грипни вируcи чрeз Rеаl Timе RT-PСR 55 рecпирaтoрни прoби (нocoгърлeни ceкрeти и др.). Дoкaзaни ca 2 грипни вируca А(H3N2) и 12 вируca B/Viсtоriа." В cлeдвaщитe cпрaвки cлeд 08.03.2020г. липcвaт дaнни зa брoй рecпирaтoрни прoби и PСR тecтoвe, кaктo и зa грипни вируcи oт кaкъвтo и дa e тип. Или ca зaceкрeтeни, или зaбрaнeни, или прocтo нe ca прaвeни пoвeчe прoби. Мeжду другoтo, вcички прoтивoeпидeмични мeрки/мacки, пaркoвe, пaзaри, КПП и др./ ca нeзaкoнни, тъй кaтo cлeд 11.03.2020г. eпидeмия нe e oбявявaнa, тъй кaтo тaкaвa нe cъщecтвувa. Cпрaвкa-caйтa нa МЗ !

  • 003 Anonimen 19.04.2020 08:06

    За всичките ни мангалски правителства 35г. властта е крадене и НИЩО ДРУГО, 001. Ние нямаме държавници от Крумово време. Майната им на Ковид тестовете, хопата са изпохапани от къпрежи, заразени с Лайм и оводи. Вчера съсед беше нахапан целия от стършели заразени с един-господ-знае-какво, на човека му спряло дишането, едва го спасили в Бърза Помощ. Приматът от Банкя, вместо да ни захейва с фурми и рахат локум, да нареди пръскане срещу инсекти.

  • 002 Anonimen 18.04.2020 19:57

    Защо от 4 дни не казват брой тестове у нас?Защото у нас няма тестове-изхарчиха наличните 7000 теста за себе си.

  • 001 Anonimen 18.04.2020 18:33

    Защо се чудите като избрахте престъпника-мутра и слуги.За тях властта е крадене и пак още повече крадене.България е страната на едно от последните места по реакция.Мисирки,не зяпайте мутратав тапата уста,или слугите му от щаба.Имайте в предвид,че Народният съд е осъдил и журналя ......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей