Свързани новини

17.04.2020 08:44

0,16% смъртност с К19, не колкото прогнозира СЗО: Дания

Видян 3885 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изследванията на група кръводарители в Дания сочат, че смъртността с Covid-19 може да бъде по-ниска от 1-3 процента, посочени от Световната здравна организация, въпреки че екипът настоява за повишено внимание при приемането на данните по номинална стойност, предаде RT.


Тестовете, проведени по-рано този месец в Rigshospitalet в Копенхаген на 1487 проби, търсят антитела, образувани по време на коронавирусна инфекция, и откриха, че 22 от донорите са положителни.

Въпреки това, изследователският екип отбеляза, че редица предупреждения трябва да се имат предвид при преглед на цифрите, посочвайки, че те са „сложни“ и , че кръводарителите са по-здрави от средните членове на населението. Те също така отбелязват, че вероятно някои от изследваните вече са се възстановили от коронавирусна инфекция, и кръвта им вече не показва антитела.

С корекции за несъвършени тестове - и с щедрото предположение, че донорите на кръв са представителни за по-широкото общество - проучването изчисли, че около 127 000 датчани са били заразени с вируса, обясни за датските медии Хенрик Улум, главен лекар и професор в Rigshospitalet.
Този доклад отразява реалните числа към 16 април.


Вземането на тази цифра и сравняването й със смъртните случаи с новия коронавирус в Дания, показва смъртност от 0,16 процента. По време на изследванията Дания е регистрирала 203 смъртни случая от коронавирус. Бройката нарасна до 321 в четвъртък.

Ръководителят на датското здравна служба заяви, че по-рано има „много заразени в Дания“ и добави, че в страната има „огромно мрачно количество“ недиагностицирани хора.


     Според последните данни на правителството, Дания засега е регистрирала 6 879 случая на коронавирус от население от 5,8 милиона. Това в момента представлява смъртност от приблизително 4,6 процента от всички официално открити случаи. Световната здравна организация през март изчисли, че коефициентът на смъртност на Covid-19 е между 3-4%, но не проследява постоянно колебаещата се стойност, отбелязвайки, че истинските цифри „ще отнемат известно време, за да се разберат напълно“.


Датчаните са в затворено положение от средата на март, но се предприемат мерки за облекчаване на ограниченията. Като първа стъпка детските центрове и училищата за деца от първи до пети клас отново се отвориха.

©  Ritzau Scanpix /





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но