Свързани новини

16.04.2020 11:27

ЖП гарите остават без контрол на Великден

Видян 1898 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да има контролно-пропускателни пунктове на ЖП гарите и няма да се проверяват пътниците във влака. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с противоепидемичните мерки, за които ще се следи да бъдат спазвани по Великден. По негови думи в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев никъде не е упоменат железопътният транспорт, пише Сега.



Иванов дори призна, че вътрешното министерство няма как да се справи с контрола на пътникопотока във влаковете. "Ако някой няма основание да пътува, как да обърнем влака и да го върнем? Освен това влаковете спират не само в областните градове. Ако бъде изградено КПП на самата гара, какво ще правим с гражданите, които нямат основание да дойдат в София, ще ги държим на гарата ли?", попита главният секретар.


Той е категоричен, че няма да бъде издавана нова заповед с допълнителни мерки. Контролът на пунктове около областните центрове обаче ще бъде затегнат. "Има разлика само, че тъй като в почивните дни се предполага, че повечето предприятия и държавни служби не работят, основанието отиване на работа ще отпадне. "Вчера хората се юрнаха да пътуват и на изхода на София беше страшно. Не знам защо не се вслушват в призивите. Сигурно искат след празника да започнем да се задъхваме, но на сила можеш да вземеш, не да дадеш. "Не може да си представите какъв огромен обем от хора минава през всички КПП - стотици хиляди. Имам чувството, че на хората въобще не им пука", оплака се Ивайло Иванов.


Той обяви още, че МВР започва проверки на всички декларации, които са събрани по КПП-тата. До момента са проверени над 9000 такива, а установените нарушения са над 600. "Полицаите не са там да се чудим как да ги излъжим. Лъжим себе си, своите близки, пътуваме, заразяваме се", коментира Иванов.


Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски от своя страна добави, че контролно-пропускателните пунктове са общо 215, като служителите по тях ще бъдат увеличени. Ще се охраняват и близо 4000 православни храма по Великден. 

 

 


продължи >>

Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец