Свързани новини

15.04.2020 13:27

Борисов: Бизнесите, които не могат да работят, в последствие ще им помагаме

Видян 2694 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Всички бизнеси, които могат, работят. Тези, които не могат, в последствие ще ги компенсираме, ще им помагаме, така че държавата да работи. Задачата ми е да ви опазя живи”.  Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Той направи  инспекция на строителството на магистрала „Струма” и тунела „Железница”, предаде Нова тв.


„Виждате колко сме напреднали, колко бързо става”, коментира Борисов, като изрази надежда карантината в страната да минава по-леко. „Да похвалим работниците, организацията. Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Ще стане добре”, каза Борисов.


„Ако е било лесно, да са го направили другите. Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза Борисов.


Същевременно той не каза да се обмислят затягане на извънредните мерки. „Трябва да се спазва заповедта на министъра. Нищо по-добро не е прилагано в света”.


Борисов каза пазарите „да действат гъвкаво”. „Затова наредих на министъра да отпуснем и четвъртък, и понеделник. Веднъж на моя отговорност отпуснах пазарите, видяхте какво се случи”, каза премиерът. „На Разпети петък не се работи, в събота и неделя вкъщи, и в понеделник пак ще си напазаруват”.



С него е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


„Тунелът вече е изкопан на около 600 метра. Дължината му е 2 км – най-дългият тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та. По-дълги са строени само жп транспорта”, обясни  Нанков.
„Стотици семейства хранят”, коментира Борисов относно работниците по магистралата. Зам.-регионалният министър го увери, че всичките работещи имат маски и ръкавици за предпазване от разпространението на коронавируса, както и че всяка сутрин има инструктаж по темата.
 


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци