Свързани новини

15.04.2020 11:04

От 2г. Тръмп знаел за короната: Вашингтон Пост

Видян 4715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Две години преди пандемията от коронавирус да навлезе в света, служители на посолството на САЩ посетиха няколко пъти китайския изследователски център в Ухан и изпратиха две официални предупреждения във Вашингтон за недостатъчна безопасност в лабораторията, която провеждаше рискови проучвания за коронавирусите от прилепи, съобщава Вашингтон Пост.


"Породиха се дискусии в правителството на САЩ за това дали тази или друга лаборатория на Ухан е източникът на вируса - въпреки че все още не съществуват убедителни доказателства.


През януари 2018 г. посолството на САЩ в Пекин предприе необичайната стъпка за многократно изпращане на американски дипломати в Института по вирусология в Ухан (WIV), който през 2015 г. се превърна в първата лаборатория в Китай, постигнала най-високото ниво на международна безопасност в биологичните изследвания (известна като BSL -4). WIV издаде съобщение на английски за последните от тези посещения, които се случиха на 27 март 2018 г. Американската делегация беше ръководена от Джеймисън Фус, генерален консул в Ухан, и Рик Швицер, съветник на околната среда, науката, технологиите и здравето. Миналата седмица WIV изтри това изявление от своя уебсайт, въпреки че остава архивирано в Интернет.


Това, което американските служители научиха по време на посещенията им, ги засяга толкова много, че изпратиха два дипломатически тайни документи, категоризирани като чувствителни, но некласифицирани обратно във Вашингтон. Те предупредиха за слабостите в безопасността и управлението в лабораторията WIV и предложиха повече внимание и помощ. Работата на лабораторията върху коронавирусите от прилепите и потенциалното им предаване от човека представлява риск от нова пандемия, подобна на SARS", пише Вашингтон Пост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху