Свързани новини

14.04.2020 16:04

50 бона гаранция за Волен, че изразил мнение като премиера

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50 000 лв. гаранция наложи прокуратурата на Волен Сидеров за мнението му, че трябва да се ходи на черква на Великден. Интересно е, че още преди дни премиерът Борисов обяви, че няма да даде на щаба да го забрани. След това направи второ подобно послание, макар и половинчато и с много уговорки след обществените вълнения, че така ще се възбуди заразата от коронавирус. Междувременно през уикенда за Лазаровден и Цветница хиляди хора не бяха спирани да се черкуват, както и преди това при други празници в епидемията, даже не бе забранено и използването на обща лъжичка. В интервю в сряда и главният прокурор Иван Гешев обяснява, че да се затворят черквите и като да се затворят болниците и това не бива да се прави. Няма закон, по който да съществува забрана за посещение на храмове, това е лична воля на всеки. Никой не задължава никого да го прави.


Важно е да се отбележи също, че Националният оперативен щаб е със спорна легитимност, тъй като не е основан по предвидения и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за действие в епидемична обстановка специален държавен план, изготвен през 2006 г. от кабинета Станишев. Никой не го е отменял. Клиент на прокуратурата за изразеното си мнение обаче стана Сидеров. "Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение (извършено престъпление по чл. 320 от НК), посочват от прокуратурата. Към Сидеров е повдигнато и обвинение за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.


Софийската районна прокуратура започна и второ производство срещу Сидеров за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13.04.2020 г., Сидеров отправил "заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си

Днешният ден ви дава шанс да укрепите връзките си