Свързани новини

14.04.2020 16:04

Кабинетът да отваря поетапно и истински да помогне на икономиката и хората: Президентът

Видян 2169 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Радев първи от овластените в България изяви воля България да последва европейския пример и да започне постепенно нормализиране на живота и преминаване от карантина към т.нар. Фаза 2 на възстановяване. Още повече, България е най-малко засегнатата в ЕС страна от копонавируса, особено в сравнение с предприелата същите като нас мерки в същия ден Белгия. "Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки няма да я превърне в истина. Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки. Те трябва да бъдат навременни, да бъдат достъпни и безвъзмездни. Свалянето на здравните мерки не трябва да става изведнъж", заяви ген.Румен Радев в Трявна след посещение във военния завод ЕМКО.


"Ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват да ни внушават, а липсата на социално-икономически мерки", категоричен е държавният глава. Той отново заяви позицията си от миналата седмица, че не трябва да се насажда страх и паника у хората, а да се призовава към разум и спазване на ограничителните мерки срещу епидемията от коронавирус.  


Президентът каза още, че никога не се е обявявал срещу здравните мерки, но настоява да има ясен план за свалянето им и поетапното нормализиране на ситуацията.


"Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва", допълни Радев - България трябва да мисли как безопасно управляемо и контролирано да излиза от това състояние. Това е сложен процес, който изисква поетапно планиране. Трябва да се поемат ангажименти не за дати, а за конкретни критерии, в които тези поетапни действия ще влязат в сила. Ако България не започне да работи по подобни планове, рискуваме втора вълна", смята президентът. 


Миналата седмица Радев разкритикува правителството за ограничаването на правата на гражданите по време на извънредно положение, за новия дълг от 10 млрд. лева, който България ще изтегли, както и по отношение на социолно-икономическите мерки, които управляващите въвеждат за справяне с безработицата и фалитите на фирми и дружества, напомня Сега. 


Последвалото напрежение между президента Радев и премиерът Борисов доведе и до размяна на обидни реплики. Борисов каза по адрес на Раев, че обикаля като "злобна свекърва", а той му отвърна "Няма нищо по-страшно от активната глупост "цитирайки Гьоте.


снимка: БГНЕС 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,