Свързани новини

14.04.2020 14:04

Не може без контрол върху кабинета: БСП

Видян 1444 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Смятаме, че на база на опита, който имаме през последните две седмици, спокойно можем да върнем и парламентарния контрол. Ние предлагаме той да се реализира стандартно – в петък, като регистрацията да се извършва с електронната система в рамките на един час преди началото на заседанието“. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.


Той подчерта, че от левицата считат, че е било разбираемо в началото на пандемията извънредното положение ръководството на НС и парламентарните групи да са имали своите притеснения за това как ще бъде организирана дейността, така че да бъде съхранена безопасността на народните представители.


„Беше въведен и особен режим на НС, въпреки нашето противопоставяне. Приехме аргументите, че на първо място е сигурността на народните представители, заедно с това то да бъде в състояние за гласува закони, свързани с извънредното положение“, подчерта депутатът.


„Ние смятаме, че контрол върху изпълнителната власт е необходим не само в рамките на писмения контрол, който в последните две седмици се доказа като значително неефективен, а устен контрол, който да даде възможност българските граждани, които представляваме, да бъдат запознати с различни аспекти от дейността на съответните министерства“, коментира още Вигенин.


Той призова Народното събрание да подкрепи предложението на левицата, за да се предприеме стъпка към връщане на нормалността в работата на НС и нормалността в държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.04.2020 21:28

    Ами правилно, за този 1 месец извънредно положение колко далавери се направиха без никакво притеснение и контрол.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци