Свързани новини

14.04.2020 14:04

Колектори се гърмяха за 140 лв. дълг на бедняк

Видян 2230 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на две колекторски фирми се сбиха и стреляха пред дома на длъжник в град Средец, Бургаска област, съобщи регионалната полиция.


В понеделник към 16.25 ч. в Районното управление в Средец е получено съобщение за сбиване между няколко мъже. То е възникнало пред дом № 6 на ул. Гоце Делчев в градчето - един от ъглите на популярния казармен Триъгълник на смъртта. На място били установени двама служители от софийска колекторска фирма - на 31 и 56 години, както и други служители от ямболска колекторска фирма - на 35 и 36 години, разказва полицията. По този край им викат "батки". Напомняме, че едни такива по-високопоставени батки взеха тези дни 75 млн. лв. от държавната банка за развитие без обезпечение, което не породи нищо де де юре и факто, освен голямо говорене.


Констатирано било, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23-годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли с длъжника, пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Кавгата прерастна в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма, без да ги засегне. Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, пишат още от МВР.


В същото време МВР обяви, че е арестувала мъж и жена в бургаски парк, които първо не си дали документите, после се заканвали, а накрая ритали полицаи и служебната кола. На 13.04.т.г. около 11.30 ч. в Първо Районно управление - Бургас било получено съобщение за това, че в Борисовата градина има лица, неспазващи противоепидемичните мерки. На място били установени са мъж и жена, разхождащи две кучета, които не носели документи за самоличност и отказали да предоставят личните си данни за извършване на справка, твърди полицията


Впоследствие двамата отказали да изпълнят полицейските разпореждания, като при опит за задържане на мъжа, същият започнал да се съпротивлява яростно и да отправя обиди, закани и заплахи към полицейските служители, което това наложило използването на физическа сила и помощни средства - белезници. След задържането на мъжа, жената отправила закани и заплахи и нанесла удар с крак по задната броня на служебния полицейски автомобил. Жената също е задържана, като по време на задържането нанесла няколко ритника в областта на краката на единия полицейски служител. За задържането й също са използвани физическа сила и белезници. При отвеждането им в Първо Районно управление – Бургас, е констатирано, че мъжа е 29 годишен бургазлия, а жената – 23 годишна бургазлийка. На двамата са наложени актове във връзка с неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки. Задържани са с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за хулиганство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 14.04.2020 15:42

    И двете кучета са били с редовни документи и са декларирали пред полицаите , че това са техните собственици , но не са им повярвали !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще