Свързани новини

14.04.2020 14:04

Аз съм инструмент на Господ: Гешев

Видян 2156 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ. Единственият, който въздава правосъдие, е Господ. Аз не въздавам правосъдие. Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни. И аз не влагам в това никаква емоция. Като извършвам някакви действия, аз смятам, че са правилни и спазвам закона. Може да ви звучи странно и знам какво може да последва от това интервю, но така виждам нещата". Това обяснява главният прокурор Иван Гешев в интервю за сайта "Епицентър".


Вероятно затова той смята решението да не се затварят храмовете на Цветница и Великден за абсолютно правилно. "Това, че не затворихме храмовете, е знак от Господ, че нещата у нас ще се случат добре. Да затвориш храм, е все едно да затвориш болница".


Според Иван Гешев има две групи от хора, които се противопоставят на противоепидемичните мерките. "Едната са традиционните мрънкала - те си мрънкат за всичко и са част от нашето ежедневие. На тях не им обръщам внимание. Но има и една по-сериозна група, за която в други времена е по-правилно да се използва термина „мародери“", казва той.


Според главния прокурор няма опасност хората да излязат на улицата от глад: "Няма как за един-два месеца да стигнем до гладни бунтове. Някъде четох, че представител на сектор „Рибарство“ е казал, че можем да издържим една година само ако се храним с риба. Това, че ще умрем от глад за два месеца, е икономическа спекулация".


"Тази криза ще раздели лошите от добрите хора, ще раздели зърното от плявата и може би ще издуха мръсната пяна, която плува отгоре вече 30 години по време на т.нар. Преход", коментира още главният прокурор.


Главният прокурор не се определя като агресивен, въпреки че създава такова впечатление: "Жизнената ми философия е, че лош човек означава, не да правиш лоши неща, а да ти доставя удоволствие да ги правиш". 


снимка: БГНЕС 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 просто бизнес 14.04.2020 22:45

    И аз не влагам в това никаква емоция. Като извършвам някакви действия, аз смятам, че са правилни-просто бизнес, каза човека с каскета и дръпна спусъка.

  • 002 Anonimen 14.04.2020 21:36

    КТБ,"ало Ваньо", "недосегаемите", офшорните сметки, споразуменията....дали е богоугодно?!

  • 001 Тихомир Томов 14.04.2020 15:38

    Ако е така , скоро Бог ще ти даде списъка на тия дето окрадоха Страната и Ти ще ги настаниш в следствените арести !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат