Свързани новини

13.04.2020 12:29

Освобождават 90 хил. затворници в Турция?

Видян 1916 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В турския парламент продължават дискусиите и гласуването на пакет от законодателни промени. Той съдържа над 90 проектопоправки в 12 закона. До момента депутатите в Меджлиса одобриха първите 30, предаде БНР.


По-рано пакетът мерки беше гласуван от правната комисия в турския парламент, а миналата седмица бяха завършени обсъжданията в пленарна зала.


Една от най-важните сред поправките ще даде възможност около 90 000 затворници да бъдат предсрочно освободени или поставени под домашен арест. Целта е да бъде намален броят на хората в затворите като превантивна мярка срещу евентуално разпространение на коронавируса в пренаселените места за лишаване от свобода.


Предвижда се предсрочно да бъдат освободени тези, които са изтърпели половината, а не както беше досега – 2/3 от определеното им наказание.


Мярката обхваща възрастни и болни затворници, бременни и жени-затворнички с деца, които се намират с тях зад решетките. Всички предсрочни освобождавания ще бъдат одобрявани от съдия.


Извън обхвата на законодателната промяна остават тежки престъпления като убийства, търговия с наркотици и обвиненията в тероризъм, по които са осъдени или подведени под отговорност и множество политически активисти и журналисти. Сред тях има и хора над 60 години като бизнесмена и филантроп Осман Кавала, журналистът Ахмед Алтан и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева