Свързани новини

13.04.2020 09:54

Директорът на Пирогов: В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения". Това заяви в ефира на „Здравей България” директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение, преди да се стигне до тежки усложнения.


„Може би ще променим тактиката. Може да търсим тези пациенти и да им даваме по-рано лекарства. А не когато ги интубираме“, поясни Балтов. Той допълни, че хлорохинът може да се дава и в домашни условия.


„Почивните дни и хубавото време са проблем и това ни тревожи много. Това, което правят недисциплинираните хора, ще се отрази до 10 дни. Тогава ще започнат да растат случаите. Не мислете, че това е просто хипотеза. Вирусът вече витае във въздуха на София", поясни Балтов. 


По думите му в страната има сериозна реорганизация на всички лечебни заведения. „В началото, когато бяха първите случаи, ние бяхме с еднократни облекла, взети от кампанията с чумата. Само за един ден в „Пирогов“ се изхабиха 70 костюма. Знаете ли какво облекчение настъпи, когато получихме тези за многократна употреба?! Освен това в момента няма място в България, където да няма маски", поясни Балтов. 


Професорът благодари на всички дарители, сред които е и NOVA. „Благодаря на всички, които работят на първа линия, спазват дисциплината, на всички, които помагат. Получихме дарение от NOVA, което е за детските клиники по неврохирургия“, добави той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и