Свързани новини

12.04.2020 09:04

Уво за зам.-агро-министър

Видян 2763 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министърът на земеделието Десислава Танева освободи заместника си Чавдар Маринов заради множество сигнали от биопроизводители, чиито профили в биорегистъра все още не са изчистени от грешки, съобщава Агрозона. Информацията засега не е потвърдена официално. Заради забавяния се подлагат под риск плащанията, които през май трябва да бъдат направени по мярка 11 ,,Биологично земеделие” на производителите на биологична продукция. Въвеждането на данните в биорегистъра продължава повече от 6 месеца и грешките в него още не са изчистени, споделят от бранша с притеснение, че мярката може да се провали.

Още през миналия месец в интервю за Агрозона министър Танева апелира биологичните производители да си проверят профилите си в биорегистъра, тъй като пропуските вече бяха налице. При непълнота или некоректност, площите и животните, които подлежат на подпомагане няма да могат да бъдат платени. Тогава тя сподели, че от месеци наред се очаква регистърът да бъде попълнен коректно.

Прави впечатление, че през последните седмици Чавдар Маринов не показа активност, въпреки че неговият ресор са плодовете и зеленчуците, заради чиято защита той зае преди почти година този пост. Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър беше свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство,  управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.

Чавдар Маринов стана зам.-министър, след като оглави протестите на биопроизводителите през миналата година.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 12.04.2020 14:50

    Явно производителите не са го познавали добре или не са го проверили за миналото му ...........

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и