Свързани новини

11.04.2020 10:30

Да извикаме Христос Воскресе от терасата, от двора, не в храма: премиерът

Видян 2898 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трудното предстои! Да извикаме "Христос Воскресе" от терасата, от двора, не в храма! За това насточиво призова премиерът Бирисов този сутрин. Коронавирусът носи непознати неща, действаме на сляпо, стреляме по невидим противник, призна министър-председателят, предаде Епицентър. "Това, което ме притеснява - ниската смъртност адски успокоява хората, усещането е, че това е едва ли не шега", посочи Бойко Борисов. "Затова поех ангажимент да кажа, всеки, който излиза, да си слага маска, ако няма такава - шал, ако няма", каза Борисов и подчерта няколко пъти: "Най-трудното ни предстои". "В тъгата си мога да кажа една добра новина - починалите хора са с много други заболявания. Но, ако се отпуснем и хората влязат в болниците, ще изпуснем всичко", заяви премиерът. "Призовавам най - отговорно, и аз самият в 00.00 часа ще изляза в двора на Великден и ще викам "Христос Воскресе", всеки да излезе по тераси ... Не може владиката да затвори църквата. Това е все едно да си хвърли килимявката, а ген. Венцислав Мутафчийски да каже - лекувайте се при шамани. Убеден съм, че Господ ще ни чуе, че сме действали умно", каза Борисов. "Всички механизми, които сме използвали, показват, че в следващите седмици ще е много трудно", добави той. Премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите и социалната политика Владислав Горанов и Деница Сачева съобщиха на брифинг в Министерския съвет последните мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса.


По 375 лв. ще получат родители, на които им се налага да излязат в неплатен отпуск, за да гледат децата си, каза министър Сачева. Условието е да имат на човек 610 лв. доход, колкото е минималната работна заплата. 20 млн. лв. са отделени за целта, ще стигнат за 55 000 семейства.


За да бъде получена помощта, трябва да са изпълнени няколко условия - родителите да са били в неплатен отпуск поне 20 дни, след като са изчерпали платения, да не вземат други социални помощи и месечният им доход да е 610 лв., т.е. минималната работна заплата. За тази мярка са предвидени 20 млн. лв. Очакванията на кабинета са помощта да получат около 55 000 семейства и самотни родители.


2016 фирми с около 30 000 работници са кандидатствали за мярката 60:40 за девет работни дни откакто тя действа. Отчита се и спад на регистрираните безработни. Вчера са регистрирани 3866 души, от които 2882 са декларирали, че са останали без работа заради коронавирус, каза още Сачева. Това е първият ден с по-малко от 4000 нови безработни в последните 2 седмици.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 12.04.2020 08:31

    Нямали кой от всички умни глави там да каже на тази тиква, че маските не предпазват? Какво се е напънал с тези маски като стотици учени се изказаха, че са безпилезни!?

  • 007 Anonimen 11.04.2020 17:56

    Да се смееш ли, да плачеш ли

  • 006 Александър Ресиловски 11.04.2020 16:45

    За Бога братя, не излизайте! Не им пречете да горят медицински отпадъци от Италия в ТЕЦ-а! Не им пречете да крадат милиарди, които вие ще връщате! Не им разваляйте тоталната власт, която удължиха с още един месец! Не си търсете гражданските права, които ви отнеха! Не ходете в парка – там ще застрояват и ще им пречите! Не говорете – за свободно слово прокуратурата им ще ви глоби 20 000 лева! Гледайте телевизия, особено предаванията на насаждащите страх и паника мисирки! Паникьосвайте се, но помнете – ако нещо стане с вас един гологлав генерал ще ви добави към сутрешната си статистика! Не ходете на църква! Бог е един и той е Премиер-министър! Не задавайте въпроси! Не мислете! Всичко, което трябва да знаете е казано в брифинга на НОЩ! Изтеглете си мобилното им приложение! Дайте им личните си данни, достъп до локацията ви, телефона ви, както и до неговите тефтерче, камера и микрофон! Те ви следят и слухтят за ваше добро! Обичайте грабителите – те са най-големите дарители! Вярвайте на мародерите и българоубийците провеждащи грабеж и геноцид над вас, някак си те го правят за ваше добро! Подчинявайте се на разпоредбите им! Да, те са неадекватни, корумпирани, безхаберни, зловредни и всичко, което правят е във ваш ущърб, но заповедите им са закон по време на извънредното им положение! Носете маски! Те носят маски на спасители, а вие носете маски на спасени! Обичайте Диктатора и помнете, той също се обича!

  • 005 Пенчо Доктора от Черни Осъм 11.04.2020 15:09

    Вирус SARS-CoV-2 има, както преди това имаше и има SARS, MERS, H1N1, свински грип, Ебола, Zika, но епидемия няма. Има инфодемия. Най-популярният от нашите случаи, който се води „смърт от коронавирус“ според нашия щаб е на мъж „със съпътстващо заболяване черепно – мозъчна травма“ в болницата Св. Анна в София. Това е истинска подигравка с нацията и с медицината. Подозрителен от гледна точка на бг статистиката случай имаше и във Варна, където смърт бе приписана на Коронавирус, а аутопсията показа, че тя е от пребиване, както съобщи прокуратурата, но щабът си я води „смърт ОТ коронавирус“. В УМБАЛСМ Н. И. Пирогов е починала 90-годишна жена. Пациентката е страдала от диабет, сърдечна недостатъчност, хронична обструктивна белодробна болест и други придружаващи заболявания, но се води починала „от“ коронавирус. Човекът, починал в Шумен, също е умрял от рак на белите дробове. Бил е с две отрицателни проби, но на скенера видели рака. Вероятно е спомогнал вирусът, но е бил излекуван от него. И в Александровската болница една от починалите беше с тежък инсулт – придружаващо заболяване.

  • 004 Тома Неверни 11.04.2020 15:08

    „Нас ни лъжат, братя. Нас ни лъжат. Лъжат – със загрижени очи.“, пише в стихотворението „Видовден“ изключителния поет Валери Станков. А когато не лъжат, просто си траят гузно. Никой от хунтата и никоя българска масмедия не информира обществеността за вчерашното изключително остро изявление на заместник председателя на Европейския парламент Катарина Барли, член на ГСДП, която поиска незабавни твърди мерки срещу страни-членки на ЕС заради поведението им в периода на кризата с коронавируса. „Понастоящем правителствата в някои държави правят сериозни опити под прикритието на борба с пандемията да си подсигурят неограничени силови пълномощия. Европейската комисия трябва светкавичн

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате