Свързани новини

11.04.2020 08:06

Кризата с К19 не е здравна, а политическа и икономическа

Видян 10115 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв пример в света през всички тези 2 хиляди години на епидемии! Така бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, коментира мерките не само в България, а и на много места в ЕС и света, хората да бъдат затворени по домовете си заради новия коронавирус.

Тя нарече това “някакъв много иновативен епидемиологичен метод, който досега не е познат на човечеството”. И изрази съмнение, че в действията си ЕС допуска “двойни стандарти”, визирайки зелените коридори, дадени за придвижване на сезонни работници:


Значи всички трява да са по домовете си и затворени и ЕС препоръчва това да се случва, но когато става дума за пари и за интереси, хайде сега на нас ни трябват сезониите  работници, значи тогава вече няма COVID19.


Д-р Първанова сравни и статистиката на Световната здравна организация (СЗО) за заболелите от грип и от новия коронавирус:


Всяка година, по данни на СЗО, в целия свят боледуват около 1,5 до 2 милиарда души от грип. 


В момента от COVID 19 боледуват 1,5 милиона души, почти не са стигнати. От грип почиват между 290 хил. и 650 хил. души годишно в света. Към днешния ден - от коронавируса 83 500 души. Картината в ЕС: всяка година боледуват между 4 и 50 млн. европейски граждани от грип. От тях почиват между 15 хиляди и 70 хиляди. В момента в ЕС 672 хиляди души са болните от COVID 19, а починалите са 57 хиляди.


Първанова направи извода:


Всяка година в ЕС загубата на средства от това, че боледуват между 4 и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.04.2020 08:46

    По време на извънредно положение се вършат доста бели. Най-вероятно ще се окаже, че короната е минала вече и за това населението не се тестува

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп