Свързани новини

10.04.2020 09:39

Каракачанов внесе в МС мерки в подкрепа на българските земеделци

Видян 2553 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът Каракачанов със спешни мерки за земеделците – забрана за внос на чужди продукти в сезона до изчерпване на българската продукция; безпрепятствено придвижване на работниците до обработваемите земи; достъп на хората със земеделска земи до тях; разширяване на мярката 60 на 40. Това се казва в съобщение на пресцентъра на ВМРО.


 


Четири спешни мерки за подпомагане на част от български земеделски сектор внесе в Министерски съвет вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов вчера, 9 април 2020 г. Предложенията са изработени след редица проведени срещи и разговори с производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и др. и със специалния принос на аграрния експерт и производител Красимир Кумчев.


Ето какво предлага Каракачанов:


 


1. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да внесе промени в издадените заповеди за извънредното положение, с което да бъде осигурен безпрепятствен достъп на транспортните средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи. Транспортните средства да бъдат дезинфекцирани от населените места, от които тръгват, а работодателите да осигурят лични предпазни средства – ръкавици и маски.


 


Промените да влязат в сила от 15 април 2020 г.


 


Водачите на транспортните средства със сезонни работници да се легитимират със служебни бележки, съдържащи маршрута и списък на пътниците, издадени от юридически лица със съответния предмет на дейност или от регистрирани земеделски стопани.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 10.04.2020 12:58

    Всеки се занимава с това, което не му е работа, вместо да си върши своята.

  • 001 Anonimen 10.04.2020 11:33

    https://1.bp.blogspot.com/-Yq5bVNCzmCo/XpAZR_vfI4I/AAAAAAAAYpk/iDoYqe53U7AD2hUF97t3tdWm9khlXtrDwCLcBGAsYHQ/s640/g-ivanov-b-borisov.jpg Ето това беше Социалистическа България, а това е днешна България... На този ден преди 41 години, Народна Република България изстреля човек в Космоса, и се превърна в 6-та космическа сила...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.