Свързани новини

09.04.2020 16:19

Молим се като циганета за тестове: Премиерът

Видян 1863 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поръчали сме 1 млн. теста за диагностициране на COVID-19, но тестове няма. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет. Министър-председателят уточни, че е възложил на индустрията у нас да произведе четчиците за взимане на проба, а целта ще бъде държавата ни да направи бартер, предаде бТВ.


„Испания и Чехия се съдят с Китай, където ние щяхме да поръчаме 1 млн. бройки от тези тестове. Добре, че ги спряхме. Бърз тест, който да е надежден в момента няма. С натиск може да ме накарате да похарчим 20-30 млн. лв. Те не могат да доставят 1000, ние чакаме милион“, коментира премиерът.

 

Бойко Борисов заяви, че се поръчват тестове на дребно – от 1000 до 5000 бройки. Намерението на държавата е да се тестват около 20 хил. души на ден, но физически тестове няма.


„Знам, че се молим като циганета, не само аз – премиери и президенти на най-големите държави се молят и търсят тестове, казвам циганета в хубавия смисъл на думата“, добави министър-председателят.


По думите му, въпреки че е изминал почти един месец от извънредното положение, заразата е в начален етап.

 



Министър-председателят обясни, че до 2001 г. у нас са произвеждани тестове за диагностициране на подобен тип зарази.

„Доц. Маринов е оглавявал този институт и съм го извикал да ми обясни при какви условия и как бихме могли да си възстановим този институт. До 2001 г. сме имали един от трите най-добри института в света, след Щатите и Германия. Да, тогава е бил към армията, но е бил добър. Защо и как е разбит…“, добави премиерът.

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,