Свързани новини

09.04.2020 13:25

Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016 души и са установени само двама болни. Седем души имат антитела, което означава, че са прекарали вируса, но най-вероятно леко и без симптоми. Това съобщиха от Националния оперативен щаб на брифинг в четвъртък.

Изводите са, че епидемията е под контрол, но все още не можем да говорим за масов имунитет. Добрата новина е, че има 6 нови излекувани. Общият брой на заразените с коронавирус у нас вече е 611.


"Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0,7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Това означава, че епидемията е под контрол. И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение", добави главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.


Според ген. Мутафчийски масово скринингово изследване ще бъде скъпо и "абсолютно безсмислено". След месец ще бъде направено повторно изследване, данните от което също ще се анализират.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.