Свързани новини

09.04.2020 09:25

Страхът е по-страшен от вируса: Мадлен Алгафари

Видян 2162 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Приятели, говоря с много уплашени хора всеки ден. Затова ще си позволя отново да напиша тук, за да стигне до повече: страхът може да разболее, даже и без вирус. Разбира се, страхът е нормална защитна емоция. В ситуация на неизвестност много хора се страхуват. Но свърхдозата на страха е патология. Ще си позволя да предположа, че част от смъртните случаи се дължат и на почвата на паниката, която е намалила имунитета. Страхуваме се още от раждането си. Но не можем да сме смели от раждането си. Смелостта е качество, което се култивира. Смелостта не е отсъствие на страх, а преодоляването му и умение да се действа трезво, въпреки страха. (Сигурна съм, разбира се, че има и много силни хора, но такава ми е професията, че те нямат нужда да ми се обаждат.)


 Всеки от нас е имал със сигурност пример в живота си за ситуация, в която въпреки страха, е действал смело. А силата и смелостта се основават и на ОСЪЗНАТОСТТА. Колкото повече си даваме сметка, че имаме способността да се саморазболяваме и самолекуваме, толкова по-малко вероятно е да се разболеем и толкова по-малко вероятно е да се разболеем тежко. Хората, които осъзнават, че мислите и емоциите им също определят физическата кондиция, не се страхуват. И по-малко боледуват. Отдавна е научно доказано, че мозъкът ни не прави разлика между въображаемата- субективна и външната-обективната реалност. Неслучайно травмираните спортисти тренират въображаемо. Мозъчната активност и невротрансмитерите в организма им са същите като при истинската тренировка. Външната реалност е следствие на вътрешната.


Вярно е това, в което вярваме! Затворете си очите за няколко минути. Представете си как във всичките ви клетки прониква вярата ви, че имате силата да ги очиствате от отрови, микроби, вируси. „Вижте“ как всичките ви органи функционират пълноценно. Изпратете им любов и благодарност. Повтаряйте си: „Аз съм здрав и уверен в силата си. Спокоен съм. Изпълнен съм с любов и светлина.“ ПЪРВИЯТ ЛЕКАР, НА НАЙ-ПЪРВАТА ЛИНИЯ, КОГОТО ТРЯБВА ДА АПЛОДИРАТЕ, СТЕ САМИТЕ ВИЕ!", пише известният психолог Мадлен Алгафари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.04.2020 10:10

    Арабски парцал.

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и