Свързани новини

08.04.2020 14:15

София актуализира бюджета си, не спира метрото и стратегическите проекти

Видян 1739 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       София ще актуализира бюджета си, след като още преди държавата направи прогнози как кризата, предизвикана от коронавируса ще се отрази на икономиката на града, който дава 41% от БВП на цяла България. Кметът Йорданка Фандъкова подчерта пред 19 минути, че ще има спестяване на разходи, но те няма да засегнат няколко области. Едната са стратегическите обекти като Третия лъч на метрото, който трябваше да тръгне през май с 5 станции, но може да бъде забавен заради извънредното положение, а от есента с целия си първи етап от 8 станции - от Красно село до бул. Владимир Вазов. Друга много важна област, която няма да бъде докосвана, са Програма Култура и Програма Европа, тъй като те финансират проекти предимно на самоосигуряващи се, а именно тази група хора бяха оставени без грижа от страна на държавата и ресорните министерства, независимо, че са армия от 342 000 души. Трета твърде значима област е почистването, където също няма да има спестявания, а поради по-малкото снеговалеж този есенно-зимен сезон има и останали средства, които сега се пренасочват за по-често миене и за дезинфекция, на които гражданите са свидетели през последния месец. Четвърти приоритет, който няма да бъде засяган е транспортът, който в момента търпи най-големи загуби заради кризата, предизвикана от коронавируса, тъй като трябва да изпълнява финансова задача, при това с проценти над миналогодишната, а поради извънредните мерки трафикът намаля наполовина и отгоре. Освен това, по желание на хората, и Синята и Зелената зона спряха да носят приходи от платено паркиране за времето на карантината.  Обмисля се дали има резерви за оптимизиране на администрацията, след като лошата ситуация показа и добра страна - повече от всякога започнаха да се използват електронните услуги, които общината предлага от години, а вече започнаха да навлизат и чатботове за връзка с хората и мигновени отговори на въпросите им по примера на европейските лидери - кметствата на Виена и Берлин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.04.2020 11:30

    Герберската калинка да спре с корупцинните схеми и заиграване с шуробаджанашките фирми и да спре разхищението на парите на стличани с купуване на нви луксзни коли. Не напоителни приказки, а дела г-жо Фандъкова!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния