Свързани новини

08.04.2020 12:52

Държавата няма да плаща целите осигуровки по мярката 60/40

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безработните стигнаха 61 хил. души, средно по 4000 на ден. Полицията ще въдворява ред на опашките пред бюрата по труда. Държавата поема 60% от осигуровките по схемата 60/40, съобщи социалният министър Деница Сачева. Ресорното ѝ  министерство възложи тълкуване на приетите от депутатите в понеделник късно вечерта промени в закона за извънредното положение, свързани със схемата 60/40. Въпросът е дали държавата ще поеме 100% или 60% от осигуровките, дължими от работодателя за съответния месец.


До вчера за мярката „60/40“ подадените заявления са над 800, като сред тях има заведения за бързо хранене и цехове за изработване на мебели, като главно са малки и средни предприятия. „Съгласно решението на Народното събрание държавата поема 60 процента от осигурителния доход на работника и осигуровките за тези 60 процента. С това се надявам да изясним различните коментари и мнения“, заяви още Сачева.


61 644 са безработните от началото на извънредното положение. 9830 са намерили работа. За същото време пък работниците в бюрата по труда са обработили 103 хил. различни заявления. 4000 души среднодневно се обслужват в бюрата по труда в последните седмици, съобщи тя.


В областните градове ще бъдат изпратени полицаи, за да се помогне за реда на опашките. Вече са открити и допълнителни офиси, за да може да се обслужват хората без напрежение.


 НОИ вече е отпуснал 15 404 обезщетения, средният размер е 650 лв. Под 3% ползват електронни услуги.


 


 


Източник: "24 часа"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и