Свързани новини

08.04.2020 11:44

Кой нареди на ББР кредита за 75 млн. за група с 30 запора и ще го върне ли фирмата веднага?

Видян 15627 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освобождаването на шефа и борда на ББР не приключва темата с кредита от 75 млн.лв. за С.Г.Груп. Най-малкото, защото по изричната воля на правителството, за разлика от банките, кредитите към които са разсрочвани за клиентите, по волята на властта колекторите - а С.Г.Груп са най-прочутите с грубостта си, както и фирмите за бързи кредити се оказаха облагодетелствани - за тях мярката за жест към потребителите не важи. Нищо, че лихвите, които налагат, често без никакво законно основание, са в пъти, често десетки пъти над банковите. И по тази причина са най-страшни за българите. Немалко от двата милиона техни роби у нас са ставали свидетели не само на изискване на задължения, чиято давност отдавна е минала, но и на причакването от мутри, за да бъдат платени, независимо, че не се дължат, на което сами сме свидетели.

В тази връзка, дали е случайно, че именно държавната, а не някоя търговска банка е дала въпросния кредит на 26 март на крупната колекторска фирма?

Въпреки наличието на 30 запора на фирми от групата, което си е ирония на съдбата - събирачът на дългове сам е направил бая задължения - основно са към ДСК, Райфайзенбанк и две лизингови дружества, едното от които беше прочуто с отпускането на пари за каране на лимузини и спортни зверове от ВИП клас.

Въпросната лоша банкова история вероятно е наложила фирма от групата, която е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 09.04.2020 11:39

    Защо прокуратурата не се занимава с кражбите на милиони и милиарди, а имитира дейност и хаби ресурси с незначителни случаи?! Да се взимат в ръце и стига само пиар акции

  • 004 Anonimen 08.04.2020 19:59

    сман Октай: Борисов ще изгори и ”бушона” Караниколов зарадиББР https://svobodnoslovo.eu/%d0%be%d1%81%d0%bc%d0%b0%d0%bd-%d0%be%d0%ba%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%89%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b8-%d0%b1%d1%83%d1%88%d0%be/ Колкото и да обижда президента и да се подценяват думите ми, за мен е ясно едно. Румен Радев е добре информиран на базата на информацията, която получава от ведомствата и службите. Затова и няма как приказките му за глад и растяща безработица да са празни. Убеден съм, че това, за което говори държавният глава се базира именно на анализите от информацията, която достига до него. Службите дори не смеят да огласят реалната картина на положението, защото ги е страх от Борисов. И те предоставят тази информация на Радев, надявайки се той да вземе отношение. Борисов днес ще изгори следващия бушон. Сигурен съм, че Иван Гешев и прокуратурата също ще се намеси. И нищо чудно Емил Караниколов да седне до Нено Димов, за да му прави компания в ареста“, заключи Осман Октай.

  • 003 Човек с дълга памет 08.04.2020 17:57

    Да плачем ли, да се смеем ли? Очевидно мутренския, но лаком и възпитан в духа на костовизма, интелект иска да използва късата памет на стадото за да доразграби още фирми и европейски пари. Механизмът за поредното обогатяване на политическа измет в страната отново е задействан докато народът е обвит в поредната пушилка от писанията на послушни мисирки. Хората на корумпето дават светкавично от получените от ЕС пари на специално създадена нова мутренска фирма, събираща силово кредити. Тя от своя страна започва светкавично да изкупува от банки т.н. лоши кредити на фирми и предприятия. Практически тя за кратко време ще стане собственик на задлъжнелите фирми и ще може да разполага с тяхното имущество . сгради, оборудване, клиентска маса, складова продукция, търговски марки и всичко останало, което длъжниците притежават все още. След това собствениците на мутренската фирма за събиране на зългове изведнъж се покриват в офшорки, а след време ще се разберат имената на участвалите в тази нова приватизация герберасти и техни роднини. А начело на дружинката се появява един добре познат с мутренското си минало партиен фюрер. Някой да ме обори, че не е налице задействането на мафиотския механизъм от времената на РМД и на Костов?

  • 002 До 001 08.04.2020 16:09

    Гешев е в Трилистник /Община Марица/. Прави показен арест на двама мангали, ограбили пенсията на местен дядо. Така че въпросното лице не спи, приятелю!

  • 001 Anonimen 08.04.2020 11:59

    ЛУНАТА СПИ.гешев ало,ГЕШЕВ -СПИШ ЛИ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни