Свързани новини

08.04.2020 09:25

Депутатите лишиха над 270 души от заплати от популизъм

Видян 2927 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението на парламента депутатите не само да замразят, но и задължително да даряват заплатите си по време на извънредното положение ще лиши от доходи над 270 служители извън НС., пише Сега. Причината е, че по неизвестно каква логика същото задължение бе вменено и на министрите, членовете на политически кабинети, шефовете на държавни и изпълнителни агенции.


По данни на административния регистър в тази група попадат общо 278 души. Щатовете в политическите кабинети на министерствата и 5-те политически кабинета в МС на премиера и вицепремиерите са общо 217, като единици от тях са незаети. Самото правителство е от 20 души, изпълнителните агенции са 29, а държавните - 12. След решението на НС без заплати ще останат шефовете на силно натоварени в момента агенции в социалната сфера като Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Главна инспекция по труда, Агенция "Медицински надзор" и др. В политическите кабинети извън заместник-министрите влизат и експерти като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев например, който е член на оперативния щаб и член на политическия кабинет на Министерство на здравеопазването. 


Проверка в нормативната уредба показва, че възнагражденията на шефове на държавни и изпълнителни агенции не са обвързани с депутатската заплата. Техният размер се определя от съвета за административна реформа в зависимост от числеността на съответната структура. Няма връзка между възнаграждението на депутатите и голяма част от членовете на политическите кабинети.

 

 


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но