Свързани новини

07.04.2020 13:36

Салатата не пречи, ако е измита: проф. Кантарджиев

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На пазара обикновеният човек първо, ако има, носи маска, Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои вкъщи. Салатата не пречи, ако е добре измита, яйцата никакъв риск не крият. Козунаците са много хубаво нещо, ако са пакетирани, ще бъде идеално. Опасно е при козунаците някой да не е кашлял, да не е кихал върху тях", обясни Кантарджиев.



Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб - проф. д-р Тодор Кантарджиев, е на работно посещение във Враца във връзка с новата заповед на здравния министър. Нормативният текст касае фермерските и кооперативните пазари, предаде Нова тв.


Заедно с местните власти и здравни експерти той направи оглед за възможностите да бъде възстановена работата на общинския пазар. Според заповедта всяка община в страната трябва да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител, обясни Кантарджиев.


Целта е да се предпазят от COVID-19 всички по веригата продавач – купувач. Поради тази причина ще се правят ограждения, придвижването на хората през пазара ще бъде еднопосочно. Мерките ще трябва да спазват, както продавачите, така и купувачите, посъветва експертът.



 

 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни