„Премиерът трябва да се запознае със законите. Президентът не може да наложи вето на решение на парламента. От други коментари по-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви държавният глава.


"Трябва да има ясно управление на кризата. Говорих и с проф. Балтов. Вирус ще има и след 13 май. Ние пак ли ще стоим в това положение? Сега трябва да мислим как безопасно и бързо да излезем от това състояние", добави Радев.


Той определе като "тревожен" факта, че вече има 30 медици, заразени с коронавирус. И призова всички болници бързо да се оборудват с лични предпазни средства. "Нямаме реаниматори, вирусолози... Трябва да мислим за добрия им социален статут след кризата", добави Радев.


Той посочи, че е дарил заплатата си за март "за възрастните хора на община Видин". Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера законотворците гласуваха да не получават възнаграждения, докато трае извънредното положение.


„Дарението за мен е личен акт, но ако много държат да се равняват по президента – кръгом и бегом обратно към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март“, каза още Радев.


 


Снимка: БГНЕС