Свързани новини

07.04.2020 10:14

Борисов: Отказвам да решавам кой да диша и кой не

Видян 2332 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки, да преживеем редица несгоди, но да останем живи". С тези думи премиерът Бойко Борисов отправи послание към българите и специално към здравните работници у нас по случай професионалния им празник - Световния ден на здравето.


Във Facebook премиерът написа, че COVID-19 е заварил целия свят неподготвен и "в битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, защото всички сме защитници".

Ето какво още казва министър-председателят:

"Скъпи лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти и лаборанти, поздравявам Ви по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България! Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка.

Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света. Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата. С нея ще браним не само себе си, но и ближния. Защото щетите върху икономиката, колкото и да са тежки, ще ги възстановим рано или късно. Човешкият живот обаче е незаменим.

Само здравият човек дори да се препъне, ще има сили да се изправи и да продължи пътя си. Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им. И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред.

Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва. Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията. Нито една мярка обаче няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване - последиците ще са страшни и непредвидими. Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 за колците и доматите 07.04.2020 11:09

    Защо по време на извънредно положение, неработещ парламент и сурови наказания за неспазване на карантина се случват неща, които в друго време не биха били така лесни Съмнителни договори на съмнителни цени, разрешаване строежа на детската б-ца, покупка от олигарси на големи имоти....Има нещо гнило в Дания, пардон България

  • 001 Anonimen 07.04.2020 10:31

    Престъпнико,казваш едно а мислиш друго.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог